Hoevenen Korfbal Club

e-mail: hoevenen@korfbal.be

Accomodatie

Contactpersonen

Hier vind je alle nodige info om lid te worden

Hoe lid worden ?

Wil je graag kennismaken met onze sport ? Wij geven je de mogelijkheid om geheel gratis en vrijblijvend aan drie trainingen deel te nemen. Daarna zullen wij u vragen om bij onze club aan te sluiten.
Hiervoor dient u :
- een affiliatiekaart in te vullen (= aansluiting bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond + verzekering)
- lidgeld te betalen (een deel hiervan moeten wij doorstorten aan de KBKB)
- een doktersattest af te leveren (elke drie jaar hernieuwbaar)

Bij welke ploeg kom ik terecht ?

U6 : 4 en 5 jarigen
Spelen en bewegen is de essentie. Door te sporten wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd. Er worden nog geen wedstrijden gespeeld.

U8 : 6 en 7 jarigen
De nadruk ligt op spelenderwijs leren. Hier wordt de basis gelegd om kinderen voor te bereiden op wedstrijden.

U10 : 8 en 9 jarigen
Spelen nog geen competitie, maar hebben wel in de vorm van spelgelegenheid korte wedstrijden aangevuld met spelletjes, schotjes en inlopers.

U12 : 10 tot 11 jarigen
Zij nemen deel aan een echte competitie met klassement op nationaal of regionaal vlak. Naast balvaardigheid wordt nu ook tactiek aangeleerd.

U14 : 12 tot 13 jarigen
Dit is vergelijkbaar met de U12 , alleen zijn de wedstrijden tactischer en ligt het wedstrijd tempo al een stuk hoger. De bal wordt iets zwaarder en de paal is iets hoger dan bij U12.

U16 : 14 tot 15 jarigen
Dit is vergelijkbaar met de U14. Hier wordt voornamelijk de tactische kant van korfbal verder uitgediept.

U19 : 16 tot 18 jarigen
Hier worden de jongeren klaar gestoomd om vanaf 19 jaar deel uit te maken van één van onze kernploegen.

Senioren : 19+
Vanaf nu heb je de keuze om door te gaan naar onze kernploegen (A,B en C ploeg) en competitie op nationaal niveau te spelen, ofwel onze 2 gewestelijke ploegen te vergezellen in de regionale competitie.

Recreanten :
Tot slot heb je ook nog onze recreantenploeg, waar (zoals de benaming doet vermoeden) enkel wedstrijden op recreatieve basis worden gespeeld. Hier vind je vooral oud-korfballers en ouders van jeugdspelers.

Voor meer info over wedstrijden of trainingen kan je bovenaan deze pagina op de desbetreffende link klikken.

Wat heb ik nodig ?

Voor de dames een blauw rokje, voor de heren een blauwe short
Op het veld blauwe kousen en voetbalschoenen (al spelen heel wat clubs op kunstgras waar stabils beter geschikt zijn)
In de zaal witte kousen en sportschoenen met witte zool
Rokjes, shorten en kousen kunnen aan democratische prijzen in de club aangekocht worden, net zoals een club trainingspak.
Een spelerstruitje wordt door de club voorzien.

Lidgeld :

Een korfbalseizoen loopt van 1 juli tot 30 juni, lidgelden moeten telkens voor 15 juni betaald worden.

U6 : 55 euro
U8 : 75 euro
U10 : 75 euro
U12 : 85 euro
U14 : 85 euro
U16 : 85 euro
U19 : 95 euro
Senioren : 130 euro
Gewestelijke : 105 euro
Recreanten : 85 euro
Adherenten : 50 euro (geen spelend lid, wel verzekerd bij de KBKB én stemrecht bij de algemene vergadering)
Steunend lid : 50 euro (geen spelend lid, niet verzekerd, geen stemrecht)

Bij de meeste mutualiteiten kan u een deel van het lidgeld terugvorderen. Download via de website van uw mutualiteit het formulier en laat dit invullen en ondertekenen door Diana Buijs of Andrea De Dijcker.

Nevenactiviteiten :

Uiteraard primeert het sportieve maar we organiseren in de loop van het jaar ook nog heel wat andere activiteiten zoals :

- etentjes in onze kantine
- een jeugdweekend
- carnaval, halloween, kerstfeest
- laddertornooi + bbq
- fuiven
- ...

Onze kantine is steeds geopend op vrijdagavond vanaf 18h30 en bij alle veldwedstrijden. Kom gerust eens een kijkje nemen.

Hebt u nog vragen ? Stuur dan 'n mailtje naar :

Toogdienst